Cum aleg becurile sau corpurile led in functie de lumina,necesitati si cost

Cum aleg becurile sau corpuile led in functie de lumina,necesitati si cost
   Cum aleg becurile sau corpurile led in functie de lumina,necesitati si cost este o discutie larga dar foarte interesanta.

Va invitam sa analizati unele din cele mai importante aspecte in alegerea becului si corpurilor led potrivit.

Dupa cum stiti, sunt numeroase variante si branduri de leduri pe piata. Adevarul e ca toate sunt importate via China, insa sunt toate de aceeasi calitate?

Greu de crezut sau de ales pentru un end-user.

Noi suntem distribuitori si activam de peste 10 ani in acest domeniu. Comercializam si game de led-uri low-cost ,leduri  mainstream si  branduri de top de la Philips.

Cum cerinta utilizatorilor din Moldova,si ,nu foarte departe de media pe tara este diversa,avem leduri de la categoria 1 la categoria 5 de calitate; categoria 1 fiind cel mai ieftin led.

Poti alege intre producatori doar dupa ce ai o vechime si cantitati importante de produse vandute de-a lungul anilor, pentur a-ti face o idee de nivelul calitatii.

De exemplu, este o mica diferenta in Comtec*Uptec( si Gelux sau Odosun, leduri clasate in categoria low-cost,dar destul de ok. Intre ledurile acestea si leduri de la Ecoplanet este o diferenta destul de importanta ca si salt calitativ, iar Philips se afla in varful pirmamidei.

Diferentele stau in primul rand in fiabilitate: unele becuri au rata de si de 20%retur la garantie, altele 10% si unele sub 1-2%.

Apoi e vorba de fluxul lumions, care se masoara in lumeni si nu este acelasi pentru becuri cu acelasi consum energetic.

Eficienta acestuia se poate masura in diferenta de lumeni per watt, de la producator la producator si de la gama la gama. De exemplu un bec led Comtec de 10W are 760 lumeni ,iar un led Philips de 10w are peste 1000 de lumeni.

Tinand cont si de durata de viata reala (6 luni -5 ani) a becurilor led si in general a led-urilor , pretul a “evoluat” in jos atat de mult in ultima perioada,incat nu pare a fi un inconvenient pentur a alege leduri de o calitate mai ridicata.

Imagini pentru bulb led corn aliexpress

 

Consum energetic redus cu pana la 80%

Economica de consum se traduce prin puterea de iluminare(flux) diferita de cea a becului incadescent. De aceea si leduri ce au o oficienta lumen per watt cat mai mare, au si cel mai ridicat grad de economisire a energiei.
Prin inlocuirea becurilor traditionale cu alternativa cu LED , beneficiati de economii de energie semnificative si imediate, contribuind in acelasi timp la o un mediu inconjurator durabil.

 

Imagini pentru bulb led e14 aliexpress