Lanterne Profesionale cu LED reincarcabile

Lanterne Profesionale cu LED

Cei mai mulți oameni atunci când merg să cumpere o lanterne profesionale cu led pot vedea pe rafturi numeroase modele cu prețuri care variază de la foarte ieftin, la sume deloc de neglijat. În fața atâtor opțiuni și neștiind cum să aprecieze diferențele de calitate care justifică prețurile mai ridicate, cea mai mare parte a cumpărătorilor aleg fie varianta cea mai ieftină, fie pe cea mai estetică, fie pe cea care e mai la îndemână.
Uitându-vă pe etichetă, ați putea să trageți concluzii grește precum:

  • lumina pe care o emite lanterna depinde în mare măsură de numărul de wați
  • capabilitățile unei lanterne profesionale cresc odată cu numărul de leduri
  • lanterna pe care o țineți în mână emite cea mai puternică lumină, așa cum pretinde producătorul(fără însă a preciza și alți factori pentru comparație).

La ce trebuie să fiți atenți când comparați lanterne profesionale cu led?

1. Flux luminos – numărul de lumeni este cel pe care trebuie să îl iei în considerare când vine vorba de luminozitate.Cu cât numărul de lumeni e mai mare, cu atît lumina emisă va fi mai puternică.

2. Autonomie – aceasta este destul de greu de determinat, iar producătorii nu au aceleași standarde pentru măsurători; depinde într-o mare măsură de setările lanternei cu led și de cum alege utilizatorul să o folosească. Setarea unei luminozități mai scăzute, de exemplu, are un impact destul de mare asupra duratei de viață a bateriei.

3. Distanța de iluminare – pentru cei care adoră să meargă cu cortul sau să viziteze peșteri, de exemplu, o lanternă cu led având o distanță de iluminare mai bună este foarte necesară.

4. Materialul din care este făcută lupa – este de preferat să fie din sticlă pentru că lupa din plastic s-ar putea topi de la căldura generată de led. Dacă utilizați lanterna în condiții dificile sau periculoase, vă recomand să cumpărați o lanternă cu led cu o lupă din sticlă antireflexie, rezistentă la șocuri, zgârieturi, apă și praf.

5. Tipul bateriilor – verificați forma și modelul bateriilor. Dacă nu sunt din cele clasice, mai bine le lăsați pe raft pentru că veți pierde prea mult timp căutând să vă procurați apoi baterii speciale și este posibil chiar ca nici măcar să nu găsiți tipul de baterii potrivit la noi în țară atunci când lanterna a fost importată.

6. Culoarea ledului – în funcție de preferințe puteți alege culori precum alb, roșu, verde, albastru etc.

7. Manevrabilitate – dacă veți folosi lanterna cu led mai multe ore la rând, trebuie să vă gândiți și la factori precum dimensiuni, greutate și formă, care trebuiesc alese în funcție de trăsăturile individuale ale utilizatorului și necesitate.

8. Rezistența – puteți opta pentru o lanternă cu led rezistentă la șocuri și intemperii. Este util de analizat și standardul de rezistență la apă dacă practicați scufundări, de exemplu.

9. Materialul de fabricație – plastic pentru cei care doresc o lanternă ușoară ori aluminiu pentru cei care au nevoie de o lanternă extrem de rezistentă.

10. Accesorii – există destule accesorii pentru lanterne profesionale cu led. Acestea pot veni în pachet cu lanterna(set de baterii noi, încărcător, curea, șnur etc.) sau pot fi achiziționate separat.
În concluzie, lanternele cu led au capabilități extrem de diferite și prețul mai ridicat al unora este justificat de calitate. Sper ca sfaturile de mai sus să vă ajute să faceți o alegere inteligentă atunci când mergeți să cumpărați o lanternă cu led.